Барселона за пореден път разочарова своите привърженици, след като изпусна победата над Рекреативо в мач от 32-я кръг в Примера Дивисион, завършил 2:2.

Каталунците откриха резултата с гол от съблекалнята. Още в първата минута Ето’о даде преднината за гостите. Камерунецът засече с глава центриране на Джовани дос Сантос и откри за 1:0.

Барса обаче не успя да се оттегли на почивката с минималната преднина, тъй като позволи на домакините да изравнят в 42-та минута – след малко спорна ситуация. Марко Рубен, след центриране, прати топката към вратата на Валдес, който закова кълбото на гол линията. Според рефера, кълбото е преминало бялата черта и голът за Рекре бе зачетен.

Второто полувреме също започна с гол във вратата на домакините и то отново бе дело на Ето’о. в 47-та минута нападателят на Барса овладя на гърди и с хубав шут не остави никакви шансове на стража на Рекреативо2:1 за момчетата на Франк Рийкард.

В 71-та минута звездата на Рубен изгря за втори път – дълго диагонално центриране към далечната греда към играча на домакините и той с мек удар с глава преодоля неориентирания Валдес.

При 2:2 главният рефер свири и края на срещата.

След днешното равенство Барселона заема второто място с актив от 60 точки, на точка пред третия Виляреал, който обаче е и с мач по-малко, и на 6 от водача Реал Мадрид. Рекреативо е на 17-то място с 37 точки.