Барселона размаза Атлетико Мадрид като гост с 6:0 и се изравни по точки с Реал Мадрид на върха в испанската Примера Дивисион. Шампионите стигнаха леко до трите точки в определяният като дерби мач от 35-ия кръг на Примера Дивисион.

Българският национал Мартин Петров започна като титуляр за столичани и остана на терена до 70-та минута, когато бе заменен от Миста. Лявото крило действаше в унисон със съотборниците си и не направи нищо запомнящо се на „Висенте Калдерон”.

Каталунците решиха мача в рамките само на шест минути в края на първото полувреме. Аржентинската сензация Лионел Меси откри резултата в 39-та минута след подаване на Самуел Ето`о. Наследникът на Марадона изстреля топката от 13 метра и тя спря в долния ляв ъгъл на вратата на Атлетико.

Гостите се оттеглиха с класическа преднина на почивката, след като само в рамките на минута Джанлука Дзамброта и Ето`о вкараха по едно попадение за шампионите. Първо италианският защитник в 44-та минута прехвърли от границата на наказателното поле излезлият неразчетено напред вратар на Атлетико Пичо, а 60 сеунди по-късно камерунецът засече от 2 метра подаване на Деко отляво за 3:0.

Второто полувреме отново започна с инициатива на Барса. В 58-та минута Роналдиньо реализира след подаване на Ето`о и направи резила на „дюшекчиите” пълен. 20 минути преди края на мача домакините останаха и с човек по малко, след като Елер получи втори жълт картон и напусна преждевременно. 10 минути преди края на мача Меси отбеляза втория си гол в мача – младият аржентинец получи подаване от дълбочина от Ван Бронкхорст, напредна отляво и елегантно прехвърли Пичо. Андрес Иниеста оформи „отличната” оценка за домакините в самия край на редовното време. Халфът получи подаване от Ето`о в наказателното поле и се разписа на празна врата за 6:0.

Три кръга преди края на първенството, драмата в Примера е пълна – Реал и Барса имат по 69 точки на върха в класирането, като „кралете” са първи заради по-добри показатели в преките двубои. Севиля е трети с 67, а Валенсия четвърти с 65 точки. Атлетико все още е в „зона УЕФА” – на 6-то място с 54 точки. Само с една по-малко е седмия Виляреал.