В полуфинален мач реванш от четвъртфиналите на Шампионската лига Барселона отново не убеди, че е преодолял проблемите в нападение и каталунците победиха пестеливо с 1:0 Шалке 04 и по този начин се класираха за полуфиналите на турнира, където ще се изправят срещу Манчестър Юнайтед.

Домакините започнаха силно мача и още във втората минута Ето’о подаде на Боян, който изведе Шави в добра позиция, след което халфът стреля, но топката излезе в аут.

В 7-та минута Халил Алтинтоп отправи първия опасен удар по посока на вратата на Виктор Валдес, но испанският страж се намеси чудесно и улови топката.

Четири минути по-късно Иниеста намери с великолепен пас Шави, който веднага отправи удар по посока на вратата на Шалке 04, но Нойер улови топката.

В 13-та минута Рафиня центрира опасно в наказателното поле на Барселона, където Курани засече топката с глава, но тя излезе в аут.

В 21-та минута германския национал Курани отново имаше възможност да отбележи гол в мрежата на Валдес, но след удара му топката излезе в аут.

В 43-та минута Боян Къркич направи за смях Кобиашвили и центрира в наказателното поле на Шалке, където Кръстаич изби топката, която попадна в Яя Туре, който с премерен удар прати кълбото в мрежата на Нойер.

През второто полувреме домакините тотално доминираха на терена, като в първите пет минути на втората част Анри и Боян изпуснаха по едно чисто положение пред вратата на Шалке.

В 63-та минута Карлес Пуйол фаулира Жералд Асамоа и защитникът получи жълт картон, като по този начин ще пропусне първия полуфинален мач на Барселона срещу Манчестър Юнайтед на „Ноу Камп”.

В 82-та минута Анри подаде на Самуел Ето’о, който имаше възможност да отбележи втори гол в срещата, но след удара му топката излезе в аут.

Първият полуфинален мач между Барселона и Манчестър Юнайтед е на стадион „Ноу Камп”, а реваншът на „Олд Трафорд”.