Барселона постигна много ценна победа в борбата за титлата. Каталунците се наложиха с 2:0 над Валенсия на „Камп Ноу“ в мач от 32-я кръг на Примера дивисион. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, а гол в първите секунди на мача на Луис Суарес и попадение на Лионел Меси в самия край решиха изхода на срещата.

Мачът започна перфектно за Барселона, който поведе още в началните секунди на срещата, когато футболистите на Валенсия загубиха една топка и тя попадна в Серхио Бускетс. Той веднага намери Лионел Меси, който напредна, а след това подаде на Луис Суарес. Уругваецът получи топката в наказателното поле сам срещу Диего Алвеш и с мощен удар вкара топката във вратата му.

Барселона не се възползва от отбелязаното попадение, а напротив предаде инициативата на своя съперник. Валенсия можеше да изравни още в 3-та минута, но удар на Родриго премина покрай левия стълб на вратата на Клаудио Браво.

Съдията Гонсалес Гонсалес свири изключително пресилена дузпа в 9-та минута, когато Родриго се строполи в наказателното поле на Барселона след минимален контакт с Жерар Пике. Клаудио Браво отрази удара на Даниел Парехо от бялата точка.

Валенсия продължи да доминира и в 18-та минута Родриго намери Алкасер, който стреля от добра позиция, но не успя да намери очертанията на вратата на Барселона.

Барселона отговори с бърза атака в 19-та минута, когато Луис Суарес се опита да намери Лионел Меси, който бе оставен непокрит в наказателното поле на Валенсия, но аржентинецът остана под топката.

Валенсия имаше претенции за нова дузпа в 21-та минута, когато Николас Отаменди стреля с глава, а топката срещна ръката на Жереми Матийо, но съдията Гонсалес Гонсалес прецени, че първо аржентинецът е извършил нарушение в единоборството.

След груба грешка на Пике в 21-та минута топката попадна в Пако Алкасер, който обаче отново пропусна да се разпише.

Нападателят на Валенсия Пако Алкасер имаше нова възможност да порази целта в 33-та минута, но след удара му топката срещна десния стълб на вратата на Клаудио Браво.

Лионел Меси пропусна невероятна възможност да вкара втори гол за Барселона в 40-та минута. Неймар подаде към Шави Ернандес, който с глава свали топката към Лионел Меси, който отблизо стреля, но не успя да намери целта, а изпрати топката на сантиметри в страни от левия стълб на вратата на Диего Алвеш.

В началото на второто полувреме Луис Енрике извади от игра Адриано, а на негово място пусна в игра Иван Ракитич. По този начин Барселона имаше надмощие в центъра на терена и контролираше играта.   Барселона организира отлична атака в 55-та минута, когато Лионел Меси подаде към Даниел Алвеш, който намери Неймар, а той стреля, но неточно в аут.  Лионел Меси нацели напречната греда в 64-та минута след удар от фаул от около 24 метра. 

Валенсия пропусна нова отлична възможност да изравни резултата в 75-та минута, когато Родриго получи перфектен пас от Алваро Негредо, но ударът му бе отразен от Клаудио Браво. 

Барселона можеше да реши всичко в 88-та минута, когато Неймар подаде към Лионел Меси, който след това намери Педро Родригес в наказателното поле на Валенсия, а той стреля, но Диего Алвеш успя да избие в корнер.   Барселона отбеляза втория гол в срещата дълбоко в добавеното време. Лионел Меси бе изведен сам срещу Диего Алвеш. Вратарят на Валенсия успя да отрази първия удар на аржентинеца, но при добавката на празна врата Меси нямаше как да сбърка и вкара.  

Барселона е лидер със 78 точки, докато Валенсия е четвърти с 65 точки преди останалите мачове от кръга.