От Барселона обмислят да стигнат до Международния арбитражен съд в Лозана, ако от ФИФА не разрешат на отбора да картотекира Арда Туран.

Каталунците подадоха молба до ФИФА да разреши на клуба да картотекира турския футболист на мястото на контузения Рафиня Алкантара. „Блаугранас“ са се позовали на чл. 124 от регламента на Испанската футболна федерация, който позволява на мястото на дългосрочно контузен футболист, да бъде картотекиран друг играч.

От ФИФА се очаква да отговорят на Барселона в началото на октомври, но каталунците са готови да стигнато до Международния арбитражен съд в Лозана в опит да защитят правата си.

Барса опитва да картотекира Туран на мястото на Рафиня

Барса успява с картотеката за Туран?

Каталунците искат да се възползват от разпоредбите на Испанската футболна федерация, които позволяват при трайна контузия на даден футболист, той да бъде заменен от друг.

Барселона иска да се възползва от възможността да използва Туран в мачовете в Примера дивисион и Купата на Краля.

Ръководството на Барселона не планираше първоначално да направи подобни постъпки, но в крайна сметка бе взето решение да се направи опит Арда Туран да бъде картотекиран.

Туран оптимист, че скоро ще направи официален дебют за Барса

Барса чака отговор от ФИФА за Туран в началото на октомври

Ако ФИФА разреши картотекирането на Арда Туран, то той ще може да играе за Барселона в мачовете от Примера дивисион и Купата на Краля. В регламента на Шампионска лига обаче не се позволяват подобни промени.

Припомняме, че заради нарушаване на трансферните правила, във връзка с привличането на играчи до 18 години, през миналото лято тимът от „Камп Ноу“ понесе тежък удар, след като от ФИФА забраниха на отбора да картотекира нови играчи до 1 януари 2016 година.