Спортният директор на Барселона Андони Субисарета потвърди  днес, че Луис Суарес е на 100 % футболист на каталунския клуб.  

Това стана на пресконференция на стадион "Камп Ноу", като преди  това той е подписал петгодишния си личен договор.

По данни на медиите, сделката се оценява на 88 милиона евро, а с този трансфер от Ливърпул в Барселона Суарес стана третият  най-скъпоструващ футболист. Нападателят, който се замеси в най-големия скандал на  Световното първенство в Бразилия с ухапването на защитника на  Италия Джорджо Киелини, играе за Ливърпул от 2011 година и има 110 мача и 69 гола.

Той стана голмайстор на изминалия сезон  2013/2014 г. във Висшата лига, а заедно с Кристиано Роналдо си  поделиха Златната обувка на Европа. След ухапването на Киелини, ФИФА му наложи наказание от  четири месеца лишаване от каквато и да е дейност във футбола,  както и 9 мача спиране от права за националния отбор. "Ние приемаме поведението на Луис, защото всички сме хора и  имаме своите слабости. И трябва да се учим от грешките си,  защото никой не е перфектен.

Историята на Барселона е пълна с  лоши дни, а след тях винаги идват добри дни. Луис Суарес ще бъде звезда в Барселона, сигурен съм, макар да знаете философията  ни, че Барселона е по-важна от всеки играч, каза още бившият  вратар при представянето на играча. Началникът на клуба заяви, че приоритет на отбора преди края на трансферния период е подписването със защитник. Вратарите  Марк Андре тер Стеген и Клаудио Браво пък ще се конкурират за  рамката./БТА