Новото дете-чудо на Барселона Джовани Дос Сантос няма да може да дебютира за „каталунците” в първия мач от сезона срещу Расинг. Първенството в Испания стартира следващия уикенд, но 18-годишният мексиканец няма да пътува за Сантандер. Причина за това е фактът, че все още не му е изваден испански паспорт, за да има двойно гражданство. Барса вече е запълнила бройката от трима неевропейци – Роналдиньо, Ето`о и Маркес.

Очаква се Джовани да изиграе първия си мач във втория кръг на Примера дивисион, тъй като ще получи паспорта си на 28 август, преди двубоя с Атлетик Билбао.

Младокът бе представи страхотно по време на предсезонната подготовка и обеляза много попадения, с което си спечели доверието на Франк Рийкард. Наставникът на Барса обяви, че ще използва Дос Сантос веднага щом му бъде разрешено.

Джовани бе един от деветимата играчи, останали в Испания, след като останалите от първия състав се присъединиха към националните си отбори. Рийкард срещна трудности да организира дори двустранна игра, тъй като разполагаше само с двама вратари, четирима защитници и двама нападатели, но само един халф. По тази причина в заниманието на тима вчера се включиха и част от резервите на Барселона.