Барселона вече е по-популярен отбор от Реал в Испания, признаха дори медиите от испанската столица. Това става ясно от изследване, поръчано на социологическа фирма от изданието „Ас“, известно с близостта си до „Белия балет“.

В анкетата феновете са помолени да посочат от една страна трите си любими отбора, а от друга – трите си най-антипитични тима. В класацията за „любими“ отбори предпочитанията си към Барса са дали 44% от анкетираните, докато Реал са посочили 37%. Трето и четвърто място с по 18% от гласовете делят Атлетико Мадрид и Валенсия, следвани с един процент по-малко от Атлетик Билбао.

В класацията за „антипатичност“ най-много гласове е събрал Реал Мадрид - 51%, докато Барселона е втори с 40%. Севиля с 30% и Атлетико Мадрид с 29% са следващите, които попадат в тройката на анкетираните по този показател.

Това изследване показва драстична промяна в преференциите на феновете в Испания. Преди 8 години подобно допитване е показало 20% аванс за Реал пред Барса в гласовете на запалянковците, а преди четири години тази разлика е била 7 процента в полза на столичани. Сега Барселона е с толкова проценти пред своя вечен враг в предпочитанията на феновете.