Барселона трябва да осъществи две пътувания, съответно до Централна Америка и Виетнам, през новия сезон, в качеството си на посланик на УНИЦЕФ.

Върпеки че се върнаха преди броени дни от турне в Азия, каталунците вече уредиха следващите си два ангажимента далеч от дома, но това може и да не се хареса на състезателите на отбора.

Пресаташето на УНИЦЕФ заяви, че испанския гранд със сигурност ще изпълни задълженията си към Организацията на обединените нации.

„Визитата на Барса в Хондурас е вече потвърдена. Най вероятно, тя ще бъде осъществена през октомври или ноември”, каза той.

Посещението може да не включва целия отбор, тъй като може да не се изиграе нито една среща, което означава, че ще са нужни само няколко звезди от състава, които да го представляват.

Една мач със сигурност ще се играе, но това ще стане другата година, във Виетнам, след като заместник-министъра на културата, спорта и туризма на страната проведе среща с директора на международния маркетингов отдел на испанския гранд през изминалия уикенд, за да доуточнят подробностите.