Докато световните медии спрягат бившия треньор на Барселона Пеп Гуардиола за евентуален бъдещ наставник на едни от най-богатите английски клубове Челси и Манчестър Сити, а настоящият Тито Виланова отсъства поради сериозния му здравословен проблем, каталунците продължават да бият безмилостно. С помощника на екс-помощника начело.

Но явно дали ще е с Жорди Роура или с някой друг треньор, в момента Барселона до такава степен е създал автоматизми в играта си, че може дори без наставник.

След Нова година Барса сякаш се върна с още по-голямо желание по терените. Мачка още повече и дори възстанови брилянтната красота в играта си, която на моменти напоследък и убягваше, за сметка на ефективността при Тито.

Не че Еспаньол в момента е някакво мерило за Барселона, но чак за 29 минути да вкараш четири гола и да решиш скоропостижно традиционното местно дерби, си е малко прекалено. Не че втородивизионният Кордоба е някаква класа на фона на каталунския гранд, но без Меси, Иниеста, Шави и още някои титуляри, да изглеждаш толкова убедително на терена, си е постижение.

Снощи дори нямаше как да похвалим школата на отбора Ла Масия за продукцията и, защото от нея на терена бяха само двама.

Пресилено или не в момента Барса изглежда така сякаш може и без треньор, и дори без Меси. А това говори за невероятна класа.