Вицепрезидентът на Барселона Манел Аройо изрази увереността си, че клубът в крайна сметка ще реши проблемите си с ФИФА, и ще получи правото да прави трансфери през лятото.

Барса бе наказана да не купува или продава футболисти, след като бе разкрито, че е нарушен правилникът на ФИФА за трансфер на играчи под 18-годишна възраст.

"Работим по обжалването, и това поне временно ще премахне забраната. Искаме да имаме нормално лято. Убедени сме, че ще можем да подписваме с нови футболисти. Наказанието е голямо, и нашият правен отдел работи здраво, за да ни позволи трансферите през лятото," каза Аройо на пресконференция.

Под протекцията на обжалването, Барса може да привлече Марк-Андре Тер Стеген и младия хърватин Ален Халилович, който става на 18 през юни.

Аройо изрази и подкрепа за спортния директор Андони Субисарета, като заяви, че целият клуб е зад него, и му предстои много работа.

Заради санкцията, Барселона вероятно ще направи промени и в прочутата си детско-юношеска школа. "Обмисляме различни формати, за да подобрим процеса на работа. Непрекъснато се само-анализираме. Ако някои от процесите в школата ни кара да нарушаваме правила, ще я преосмислим. Има вътрешно разследване," разкри накрая Манел Аройо.