Барселона записа втори пореден хикс в Примера дивисион и общо трети във всички турнири след като завърши 2:2 в домакинството си на Ла Коруня в 15-я кръг на испанския шампионат. Барса поведе с 2:0 до 62-ата минута, но допусна изравняване, подобно на последния кръг от миналия сезон отново срещу същия съперник.

С равенството Барса е с 35 точки начело във временното класиране, а вторият Атлетико Мадрид е с 32 и мач по-малко. Атлетико играе в неделя с Атлетик Билбао и може да настигне Барса в подреждането. Третият за момента Реал Мадрид е с 30 точки и също мач по-малко.

Тимът на Депортиво Ла Коруня е шести в Испания с 23 точки в актива си до момента, като това също бе втори пореден хикс за състава.

Лионел Меси даде преднина на каталунците за 1:0 в 39-ата минута с чудесен шут от пряк свободен удар. Скоро след почивката домакините можеха да удвоят преднината си, но в 55-ата минута попадение на Луис Суарес не бе зачетено заради засада.

Все пак малко по-късно, в 62-ата минута, Иван Ракитич направи резултата 2:0 след удобен пас от Меси.

Гостите обаче не бяха готови да се предадат и в 77-ата минута намалиха на 1:2. Лукас Перес получи от Мигел Кардосо и преодоля Клаудио Браво с брилянтен удар в лявата част на вратата. Само 4 минути преди края, в 86-ата, гостите стигнаха до равенството с гол на Алекс Бергантиньос, който бе намерен прецизно от Лукас Перес и реализира за крайното 2:2.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS