След като през седмицата отпадна от Шампионската лига, Барселона спечели гостуването си на Виляреал с убедителното 4:1 и избяга на 4 точки пред преследвача Реал Мадрид на върха на класирането на Примера дивисион.

Възпитаниците на Хосеп Гуардиола изиграха отлично първо полувреме на стадион Ел Мадригал и си гарантираха успеха още до почивката, когато водеха с 3:0.

Головата серия на каталунците започна в 19-ата минута, когато Шави Ернандес изведе Лионел Меси на добра позиция и за футболист от класата на аржентинеца не бе трудно да изравни.

Самият Шави покачи на 2:0 след прекрасно изпълнение на пряк свободен удар в 34-ата минута, без да остави шанс на стража Диего Лопес да се намеси.

Третото попадение бе дело на Боян Къркич, който отлично финтира защитник извън наказателното поле, напредна фронтално и лесно вкара сам срещу вратаря.

В 67-ата минута Хосеба Йоренте успя да отбележи едно попадение за Виляреал, възползвайки се от прецизно подаване на Нилмар, което капитанът на гостите Карлес Пуйол не успя да пресече.

Четвъртия гол за Барселона вкара Лео Меси, който се разписа за втори път в мача, засичайки центриране отдясно на Дани Алвеш.

Така три кръга преди края Барса събра 90 точки от 35 двубоя. Вторият Реал Мадрид има 86 точки от 34 мача и в неделя приема на свой терен Осасуна. Виляреал е шести с 52 точки.

В друга среща от Примера дивисион Валенсия спечели с 2:0 като гост на Еспаньол. И двете попадения заби сръбският гигант Никола Жигич в 62-ата и 75-ата минути. С този успех прилепите изглежда си гарантираха третата позиция с 65 точки, а с това и място в групите на Шампионската лига.