Президентът на Барселона Хосеп Мария Бартомеу се е заел с амбициозната задача да събере четири големи звезди в атаката на клуба. Налични са Лео Меси и Луис Суарес, скоро към тях ще се присъедини и Антоан Гризман, а се работи усилено по завръщането и на Неймар. 

Това би направило атаката на каталунците наистина фамозна, макар и с цената на огромни разходи и за заплати, и за трансферни суми. А това не е гаранция за успех на "Камп Ноу" и подобно нещо се е доказвало и в миналото. 

Първият случай, когато толкова много талант, на който трудно може да се намери едновременно място на терена, е събран през 1993 г. Тогава отборът може да пусне само трима чужденци на терена, а разполага с Роналд Куман, Христо Стоичков, Ромарио и Михаел Лаудруп. 

Дори великият Йохан Кройф не успява да се справи със задачата да ротира този квартет, което води до недоволство и впоследствие до напускането на датчанина в посока Реал Мадрид и до това бразилецът да напусне след само 18 месеца. 

Четиримата тогава обаче играят на различни позиции, докато сега струпването е около върха на атаката. Но и това вече се е случвало на "Камп Ноу". През сезон 2007/2008 клубът разполага с Лео Меси, Роналдиньо, Самуел Ето'о и Тиери Анри. Това е може би най-фамозният атакуващ квартет събиран на едно място в историята на футбола. 

Но тези велики футболисти така и не успяват да работят заедно и да донесат очакваните трофеи на клуба. Всъщност, не носят нито един. Затова сега голяма част от феновете подхождат скептично към идеята да бъде събран толкова атакуващ състав с толкова големи звезди. Още повече, че никой няма вяра в качествата на наставника Ернесто Валверде да менажира толкова големи футболисти с голямо самочувствие. 

И все пак Бартомеу е задвижил плана си, като се очаква през следващата седмица да акостира Гризман, а ако всичко се развива по план, до средата на юли би трябвало да приключат и преговорите с ПСЖ за Неймар.