Барселона разби Олимпик Лион с класическото 3:0. „Каталунците” взеха безпроблемно победата и надиграха тотално шампиона на Франция.

Първото попадение за Барселона отбеляза играч на гостите. Лео Меси направи добър пробив отляво и стреля към вратата. Клерк имаше нещастието да засече топката във вратата на собствения си тим.

Меси реши практически мача с гол в 82- та минута. Аржентинецът затвърди впечатлението, че е номер едно на терена.

Третият гол бе дело на Тиери Анри. Френската звезда се възползва от отличен пас на мексиканското дарование Джовани и оформи класиката в последната минута.

Лион показа сериозно отстъпление в сравнение с последните няколко сезона, в които диктуваше модата в Лигата на най-добрите.

В другата среща от Група Е Глазгоу Рейнджърс обърна Щутгарт и се поздрави с крайния успех. „Сините” надделяха над шампиона на Германия с 2:1.

Немският национал Марио Гомес изведе „швабите” напред в резултата в 56-та минута.

Шотландците показа характерния си дух и набързо разкриха съперника си. Първо Адам изравни в 62-та. Състезателят на Глазгоу вкара майсторски гол.

Малко по-късно Джереми Какау от Щутгарт пропусна да вкара за гостите. Реферът Стефано Фарина от Италия даде дузпа в полза на домакините четвърт час преди края. Капитанът на гостите – Фернандо Мейра, направи грубо нарушение и заслужено получи жълт картон. Даршвил стреля мощно от бялата точка за 2:1.

Рейнджърс стигна до успеха не и без помощта на невероятната си публика, която не спря да подкрепя отбора на Валтер Смит.