Абсолютно всички разногласия около договора на Лео Меси с Барселона бяха изчистени и аржентинската звезда се очаква да го преподпише в следващите дни.

Огромните различия бяха във финансовата част на сделката. До средата на тази седмица те изглеждаха почти непреодолими, но сега каталунците са направили необходимите отстъпки.

Двете пречки бяха за средствата, които се полагат на Меси от имиджовите му права, както и за чистата заплата след данъци, която аржентинецът трябва да получава годишно.

По първата точка "блаугранас" искаха да получават 50% от приходите на играча. Но след дълги и тежки преговори с представителите му, от клуба се съгласиха да оставят всички тези пари за него и да останат без абсолютно никакъв дял.

По втората точка разликата между исканото от Меси и предлаганото от Барса беше 9 млн. евро годишно. След отстъпки и от двете страни обаче тя вече е намалена до 2 млн. евро. Очаква се при последната среща да бъде избистрена и двете страни да се срещнат някъде по средата.

Така годишното възнаграждение на аржентинеца след облагането с данъци ще е или 19 или 20 млн. евро, в зависимост от последните преговори.

Очаква се до края на този месец да има и официални подписи под договора. Той ще задържи звездата на "Ноу Камп" до 30 юни 2019 г. Тогава Меси ще е на 32 години.