Антоан Гризман вече на практика може да се брои за 100% ново попълнение на Барселона. Клубът и играчът се разбраха за заплатата и така на практика няма какво да провали сделката, освен провал при медицинските прегледи, което е малко вероятно. 

Според вестник "Екип", нападателят се е разбрал за 17 млн. евро годишно възнаграждение, което е доста изненадващо и огромен компромис от страна на футболиста. В Атлетико Мадрид той получава по 23 млн. евро на сезон, но е направил отстъпка, за да облече синьо-червения екип. 

Има обаче една огромна въпросителна в цялата сделка. И тя е свързана с трансферната сума. По принцип, от 1 юли клаузата за откупуването на французина намалява от 200 млн. на 120 млн. евро. Но каталунците се оптват да намалят сумата. 

Всъщност, тяхното намерение е да включат някой играч в сделката и да отбият между 40 и 50 млн. евро от общата стойност на трансфера. В Атлетико са склонни на подобна развръзка, обаче тук идва и тънкият момент. 

Наставникът на "дюшекчиите" Диего Симеоне иска португалския краен бранител Нелсон Семедо, но колегата му Ернесто Валверде не е готов да се раздели с него. Така от Барса ще се надяват Чоло да си избере друг от разширения състав. Ако това не се случи, шампионите са готови да платят 120 млн. евро и да затворят трансфера.