Отборът на Барселона заплати на Атлетико Мадрид 15 милиона евро за правото да получи отказ за шестима играчи на „дюшекчиите“, научи АФП.

Източници на столичния клуб споделиха пред френската информацииона агенция, че споразумението няма нищо общо със спора между двата клуба относно трансфера на Антоан Гризман миналото лято.

„Това е право на първи отказ на играчи, предимно от академията на отбора“, добавиха източниците.

Испанското издание El Mundo излезе с информация, че сумата е заплатена „за да има примирие относно случая с Гризман“. Сделката позволява на Барса да стигнат или надвишат всяка оферта за тези играчи, когато те искат да напуснат, Атлетико се съгласи да продаде и пристигне приемливо предложение от друг клуб.

Припомняме, че Гризман напусна мадридчани за каталунците, когато от „блаугранас“ активираха освобождаващата му клауза на стойност 120 млн. евро през юли. От Атлетико твърдяха, че Барса им дължи 200 млн. евро, защото според тях френският национал е постигнал договорка с шампиона на Испания още през март, когато все още е бил играч на Диего Симеоне. Испанската футболна федерация глоби Барселона с 300 евро на 26 септември за това, че не е уведомил Атлетико, че преговаря с Гризман. Но от федерацията заключиха, че няма доказателства французинът да е подписвал формален контракт с каталунците. /БГНЕС