Барселона ще сезира ФИФА за неспазено споразумение от страна на Сантос относно продадения в Интер нападател Габриел Барбоса - Габигол, съобщава „Globoesporte“.

През 2013 г., когато испанците закупиха Неймар, те подписаха договорка с бразилския клуб, че ще имат правото на първи отказ, когато Сантос реши да продава някой измежду Габигол, Жива и Виктор Андраде. За това си предимство каталунците платили 2,9 милиона евро.

Сантос обаче са нарушили правилата, като са изпратили писмо до Барселона с уведомлението, че младият нападател е желан от Интер, но не са спазили тридневния срок.

Писмото е изпратено на 29 август, а само ден по-късно Габигол е продаден на Интер. На 30 август бразилецът навърши 20 години.

В тази връзка сега на "Камп Ноу" обмислят дали да се обърнат към ФИФА и да претендират за финансова компенсация за нарушеното споразумение.

"Нерадзурите" не го включиха в заявката за Лига Европа, за да не нарушат финасовия феърплей. Интер си осигуриха услугите на таланта срещу трансферна сума от 28 милиона евро.