Левият бек на Барселона Жорди Алба продължава да се възстановява от контузията, която получи по време на лагера на националния отбор на Испания и със сигурност отпада от сметките на старши треньора Луис Енрике за домакинството срещу Алмерия.

Целта пред Алба е да бъде готов за гостуването на Севиля, което е през уикенда, а също така след това и за първия мач срещу Пари Сен Жермен от четвъртфиналите на Шампионската лига.

Серхио Бускетс също ще пропусне мача срещу Алмерия, тъй като е наказан за натрупани жълти картони.

За сметка на това в състава на Луис Енрике ще се завърне Хавиер Масчерано, който пропусна мача срещу Селта именно заради подобно наказание.

Мунир Ел Хадади се включи в заниманието на отбора, но е малко вероятно да попадне в групата за мача.

На тренировката на Барселона доста изненадващо се появи бившият играч на каталунците Ерик Абидал. Французинът разговаря с някои от бившите си съотборници, а също така размени няколко думи и със старши треньора Луис Енрике.  

Томас Вермален продължава да тренира на пълни обороти и е в очакване на своя официален дебют за Барселона. Белгиецът пристигна контузен от Арсенал през лятото и изигра един мач с втория тим на Барса, след което травмата му се усложни. Вермален вече тренира наравно с останалите и е напълно възможно да запише минути в сряда вечер на "Камп Ноу".

От събота Барса влиза в тежка серия от гостувания на Севиля и ПСЖ и домакинства на Валенсия и отново ПСЖ за Шампионската лига в рамките на 10 дни.