Бившият немски национал Михаел Балак вярва, че Месут Йозил е направил грешка, подписвайки с Арсенал и е трябвало да помисли повече преди да напусне Реал Мадрид. Балак е категоричен, че Йозил е трябвало да се бори по-сериозно за мястото си в испанския гранд.

Според Михаел Балак това, което е попречило на Месут Йозил е, че не е издържал психически. „Какво се случва с Йозил? Ами, не знам. Сигурно има нещо зад кулисите. Езикът на тялото му не се подобри, дори с медала от Световното първенство. Наистина не знам какво се случи с него през последната година“, коментира Михаел Балак пред „Sky Sports“.

„Играч като него, с качествата, които притежава би трябвало да опита да остане по-дълго в Реал Мадрид. Това е моето мнение. Мисля, че той се представяше добре, но винаги е необходимо време за адаптация“, добави Балак.

„Когато купуваш футболист като Йозил, ти познаваш силните му качества и Арсен Венгер го знае. В по-ранните си години, когато израстваше в Германия, Йозил играеше основно в центъра на терена и се чувстваше комфортно. Мисля, че трябва да положи повече усилия в защита“, казва още Михаел Балак.