Атлетик Билбао спечели с 2:1 домакинството си срещу Алмерия в мач от 28-ия кръг на Примера дивисион. Автогол обаче накара баските да треперят до края за трите точки в мача.

Атлетик поведе още в 9-ата минута, когато Ечеита оползотвори центрирането от корнер на Бенят и с глава прати топката във вратата на Алмерия.

В 26-ата минута резултатът стана 2:0 със страхотен гол на Микел Рико, чийто прехвърлящ удар не остави шансове за вратаря на гостите Хулиан. До края на полувремето резултатът можеше да набъбне още в полза на баските, но и двата гола аванс изглеждаха достатъчни с оглед развоя на мача.

Както всичко течеше по мед и масло за Атлетик, така несигурността се настани на трибуните на „Нуево Сан Мамес“ в началото на второто полувреме. Тогава Баленсиага си вкара автогол и направи резултата 2:1.

Въпреки крехкия аванс, Билбао успя да устиска победата с този резултат и заема осмото място с 39 точки, докато Алмерия е 16-и с 25. В самия край на мача Велес от тима на гостите бе изгонен след 2 жълти и червен картон.

В другия късен мач от кръга още един баски тим – Ейбар, постигна положителен резултат на терена на Гранада. Мачът приключи 0:0, а ценната точка остави Ейбар на 14-ата позиция с 28 т., докато Гранада е под чертата – 18-и с 23 точки.