Автогол на Раул Албиол отне победата от Валенсия в късния мач от днешната програма на Примера дивисион. „Прилепите” излязоха на трето място в подреждането, след като направиха 1:1 у дома срещу Малага. Още утре обаче и Севиля, и Атлетико Мадрид могат да ги задминат, ако спечелят своите срещи.

Феновете на „Местая” изпратиха доста недоволни любимците си, които позволиха на Малага да играе своята игра и да стигне до точката. Голмайсторът на Валенсия Давид Вия откри резултата в 53-та минута с великолепно попадение. Той получи топката на границата на пеналта, навлезе в наказателното поле, финтира трима защитници и си нагласи удобно топката за страхотен прехвърлящ удар, оставил без шанс вратаря на гостите.

Преднината на Валенсия се задържа само шест минути. В 59-та Елисеу влезе отдясно в наказателното поле, отправи подаване по земя към връхлитащите във вратарското поле свои съотборници, но Албиол изпревари и тях, и стража Санчес, за да прати топката в собствената си мрежа.

Макар че Валенсия хвърли доста сили в търсене на победата, Малага показа много добър футбол и подреден добре тактически съхрани точката, която изкачи тима до шесто място във временното класиране.