Атлетико Мадрид победи като гост опашкаря Осасуна с 3:0 в 13-я кръг на испанската Примера дивисион и след двете поредни поражения, се зарадва на трите точки. Атлетико заема четвъртата позиция във временното класиране с 24 точки, на две от третия Барселона.

Съставът на Осасуна има само една спечелена точка от последните си пет двубоя и инкасира осма загуба в Примера. Тимът е на предпоследното, 19-о място в подреждането.

Домакините можеха да поведат в 14-ата минута, когато получиха правото да изпълнят дузпа, но Роберто Торес пропусна да се разпише. За гостите пък в рамките на две минути в 36-ата и 37-ата вкараха Годин и Гамейро, а в 90-ата точен бе Караско.

Още в 3-ата минута обаче Атлетико имаше шанс да открие след пас на Антоан Гризман към Кевин Гамейро, но той стреля неточно. В 31-ата Анхел Кореа получи изключително подаване и отправи удар, но вратарят на Осасуна реагира навреме.

Пет минути по-късно обаче Коке намери Диего Годин, който от близко разстояние не сгреши за 1:0 за Атлетико Мадрид. В следващата, 37-а минута Кевин Гамейро показа класа и преодоля стража на домакините за 2:0.

Крайното 3:0 бе оформено от Яник Караско след чудесна индивидуална акция.