Дюшекчиите се наложиха с 4:2, като в герой за домакините се превърна аржентинецът Серхио Агуеро, който бе точен на два пъти. Другите две попадения за Атлетико бяха дело на Макси Родригес и Диего Форлан. За тима на Франк Рийкард се разписаха Роналдиньо и Ето’о.

Резултатът в мача бе открит в 29-ата минута от Роналдиньо, но само седем по-късно Агуеро възстанови статуквото на терена. До края на първата част падна още един гол и той отново бе във вратата на гостите от Барселона.

През второто полувреме възпитаниците на Франк Рийкард продължиха с колебливата си игра в отбрана като няколко пъти вратарят Виктор Валдес се превръща в последна преграда пред нападателите на домакините.

Игралият отлично в този мач Агуеро изработи дузпа за своя тим в 61-ата минута. Аржентинецът бе фаулиран в наказателното поле от Карлес Пуйол. Зад топката застана Форлан, който покачи за 3:1.

Девет минути по-късно самият Агуеро вкара втория гол в мача, с което предреши крайният изход на срещата. До края падна още един гол дело на Самуел Ето’о.

В същото време лидерът в подреждането Реал Мадрид стигна трудно до успеха с 3:2 над закъсалия Рекреативо Уелва и по този начин увеличи преднината си върха в подреждането.

Срещата започна доста изненадващо и домакините от Уелва успяха да поведат в резултата още в 16-та минута. Раул обаче успя да изравни с попадение в 30-ата минута. В големи периоди от първото полувреме домакините дори надиграваха своя именит съперник, но на няколко пъти нямаха късмет пред гола.

Печелившият жокер за гостите се оказа бразилецът Робиньо, който след появяването си на терена взе мача в свои ръце и успя да донесе ценния успех за „кралския клуб”.

Още в началото на второто полувреме от игра бяха отстранени Бето от тима на Рекреативо и Рамос от състава на Реал. 20-минути преди края Алварес от състава на Уелва също пое преждевременно към съблекалните, което допълнително наклони везните в полза на „белия балет”.

В 74-ата минута Робиньо даде преднина на своя тим, а в последната покачи на 3:1. В даденото от съдията продължение силите на Рекреативо стигнаха само резултатът да бъде намален. Последният гол в мача бе дело на Мартинс.

В предпоследния мач от 26-ия кръг за днес Ла Коруня се справи със Севиля, побеждавайки с 2:1. Успехът изкачи Депортиво с няколко места в класирането като по този начин тимът напусна зоната на изпадащите.

По-късно днес Еспаньол приема Влаенсия, а другите мачове от кръга са утре.