Президентът на Атлетико Мадрид Енрике Сересо изрази увереност, че ще бъде постигната договорка с Челси и вратарят Тибо Куртоа ще може да играе за испанците в двата полуфинала от Шампионската лига.

Преди жребия в петък босът на „дюшекчиите“ разкри, че при преотстъпването на белгийския национал „сините“ са заложили клауза, която му забранява да играе срещу тях, освен ако Атлетико не плати 4 милиона паунда на мач. Тогава Сересо заяви, че клубът му не може да си позволи подобен разход и затова най-вероятно Куртоа няма да играе.

От УЕФА обаче побързаха да се намесят, като заявиха, че Челси нямат право да прилагат такива условия и Куртоа ще може да играе свободно срещу англичаните.

Въпреки това Сересо не иска да разваля добрите си взаимоотношения с лондончани, които вече три сезона му пращат под наем високият страж. „Не знам колко пъти трябва да го повтарям: Куртоа е футболист на Челси, който играе под наем за Атлетико. Ние се опитваме да си осигурим услугите му за още един сезон“, обясни босът на мадридчани. „Ако постигнем договорка с Челси, той ще играе в Шампионската лига.“

„Той все пак е техен играч, а ние сме джентълмени и сме длъжни да уважим подписания договор. Убеден съм, че Тибо ще участва в мачовете, стига да се споразумеем – ние, Челси и Куртоа. Ако в крайна сметка той не играе, Арансубия ще го стори“, завърши Сересо.