Отборът на Атлетико Мадрид излезе победител от испанския двубой на четвъртфиналите от Лига Европа. „Дюшекчиите” преодоляха Валенсия, въпреки че и двата мача завършиха при равен резултат. Атлетико стигна до полуфинала, където ще срещне Ливърпул, благодарение на двете попадения на чужд терен в първия мач.

Двубоят преди седмица приключи при резултат 2:2, а тази вечер двата тима не успяха да си отбележат гол на „Висенте Калдерон”.

Още в началните минути домакините се опитаха да покажат, че няма да бъдат добри домакини. Във втората минута на мача след пас от дълбочина Агуеро се втурна в наказателното поле на съперника и стреля в далечния ъгъл, но неточно. Малко по-късно опасността се усети осезателно, след като Форлан изскочи зад гърба на защитниците, преодоля Сезар, но страничният рефер бе категоричен – засада.

Натискът на Атлетико Мадрид продължи. В 15-та минута Антонио Лопес стреля от около 25 метра, но топката мина покрай вратата на Валенсия. Две минути по-късно Мата поиска съдията да покаже бялата точка, след центриране отдясно топката се удари в ръката на Домингес, но дузпа не бе отсъдена.

В 48-та минута на двубоя „дюшекчиите” сътвориха поредното положение, което вдигна на крака феновете им, но то отново не бе оползотворено. Диего Форлан бе изведен чудесно и излязъл очи в очи със Сезар, нападателят преодоля стража, но не успя да прати топката в очертанията на вратата.

С наближаването на финалния съдийски сигнал, напрежението на терена се изостри, а единоборствата и фауловете накъсаха играта. Футболистите на двата тима започнаха да изразяват бурните си реакции, често насочени и срещу отсъжданията на рефера.

В 67-та минута в игра за Валенсия се появиха Никола Жигич и Висенте. В заключителните минути гостите сътвориха повече положения, отколкото за времето преди това, но шансът се усмихна на Атлетико Мадрид, който премина в следващия етап на надпреварата. „Дюшекчиите” вече гледат към полуфиналите, където ще трябва да се изправят срещу Ливърпул.