Отборът на Атлетико Мадрид сдаде титлата в Примера дивисион. "Дюшекчиите“ не успяха да победят на собствен терен Атлетик Билбао и завършиха 0:0 в срещата от 35-ия кръг на испанския шампионат. По този начин Атлетико Мадрид изостана на 11 точки от лидера Барселона и три кръга преди края няма никакви шансове да защити титлата си от миналата година.

Съставът е на 3-о място със 76 точки, докато каталунците са с 87, а Реал с 82, но и двубой по-малко. Атлетик Билбао от своя страна продължава битката за място в Европа. Тимът е на 7-ата позиция с 48 пункта.

Домакините от Мадрид имаха много по-добри възможности да вземат пълния пакет от точки от тази среща. Въпреки това първото опасно положение бе за съперника. В 6-ата минута Микел Сан Хосе засече топката с глава, но я изпрати покрай десния стълб.

В 20-ата минута Раул Гарсия се оказа на добра позиция в наказателното поле, но също стреля неточно. Малко преди почивката отново той засече с глава след изпълнение на корнер, но стражът улови топката, насочена в средата на вратата.

Малко преди почивката Антоан Гризман прати топката зад голлинията, но бе отчетена ситуация на засада.

В 55-ата минута прекрасна възможност бе създадена пред Кике Сола, но ударът му премина много близо до гредата.

И през второто полувреме Атлетико Мадрид вкара топката в мрежата след положение на засада на Тиаго, а след него и Антоан Гризман бе много близо до попадение, но топката отново попадна в ръцете на вратаря Яго Ерерин.

В самия край на срещата гостите останаха с човек по-малко, след като Унай Бустинса получи втори жълт картон. Това обаче не се отрази много на играта, тъй като се случи в добавеното време на мача, завършил 0:0.