Отборът на Атлетико Мадрид сътвори уникален обрат срещу Еспаньол в мач от 35-ия кръг на испанската Примера дивисион.

Дюшекчиите, които продължават борбата за място в Шампионската лига стигнаха до победата с 3:2, след като успяха с човек по-малко на терена да обърнат от 0:2. Победният гол за домакините падна в продължението на мача и бе дело на Диего Форлан. Уругваецът вкара и първият гол за своя тим.

Само след половин час игра Атлетико остана с десет души на терена след червения картон на Переа. Само осем минути по-късно Нене бе точен от бялата точка и даде преднина на гостите от Еспаньол. В 40-ата минута Жарке бе точен за 2:0, резултат при който завърши и първата част.

През второто полувреме гостите излязоха на терена изцяло преобразени. От своя страна пък домакините не спряха да търсят попаденията в нито един момент и в крайна сметка успяха да се поздравят с крайния успех.

Форлан намали за 1:2 в 53-ата минута и даде надежда на совите съотборници. Серхио Агуеро възстанови равенството с попадение след час игра. Уругвайският нападател на „червено-белите” се превърна за пореден път в спасител за своя тим, вкарвайки във втората минута на даденото от съдията продължение.

Така Атлетико остава на пето място, само на точка от четвъртия Валенсия. Еспаньол пък е 14-ти със скромния актив от 38 точки.