Атлетико унизи Реал, побеждавайки с 4:0 в мадридско дерби част от 22-ия кръг на Примера. Головете за успеха на "дюшекчиите" вкараха Тиаго, Саул, Гризман  и Манджукич.

Домакините трябваше да направят принудителна смяна още в началните минути на срещата, след като Коке се контузи и отстъпи мястото си на Саул.

В 14-ата минута Тиаго откри резултата, след като Манджукич пусна успореден пас на голмайстора и той матира Касияс, който отигра ситуацията доста лошо.

Само 4 минути по-късно Атлетико нанесе втория си удар. След задна ножица Саул матира Касияс, който не помръдна от мястото си.

Очевидно проблемите в защитата на тима на Карло Анчелоти оказаха влияние и Атлетико беше пълен господар на терена.

ВИДЕО ОТ МАЧА

През второто полувреме в състава на Реал се появи Хесе Родригес, който замени Кедира, но и това не помогна на "белия балет". Гризман и компания правеха каквото си поискат на терена и се стигна и до 3-ти гол във вратата на Касияс.

Гризман записа името си сред голмайсторите в 67-ата минута след като се възползва от асистенция на Саул.

До края на мача домакините продължиха да атакуват противниковата врата, а това даде резултат. Манджукич се разписа в предпоследната минута на срещата, оформайки крайния резултат след асистенция на Фернандо Торес.

След успеха Атлетико се изравни по точки с Барселона като двата тима имат по 50, а Реал продължава да е лидер с 54.