Атлетико Мадрид постигна изключително трудна победа над гостуващия Виляреал в мач от поредния кръг на испанския шампионат. Домакините се наложиха с 3:2, като изравнителното и победно попадение паднаха едва в последните десет минути на срещата.

Двубоят на „Висенте Калдерон” не започна по-най добрия начин за Атлетико и още в третата минута Диего Форлан изпусна дузпа и не успя да даде преднина на своя тим.

За сметка на това пък Фернандес от тима на Виляреал бе точен в 19-ата минута и откри в полза на „жълтата подводница”. В началните минути на втората част халфът Маркош Сена също успя да се разпише, за да направи преднината на гостите още по-солидна. Още в ответната атака обаче Серхио Агуеро успя да върне попадението във вратата на гостите.

В рамките на шест минути от 59 до 65-ата обаче Вента си изработи два жълти картона и остави своя тим с човек по-малко на терена. Численото преимущество за домакините се оказа решаващо и с голове на Форлан в 80-ата и Лопес в 83-ата домакините успяха да обърнат изцяло развоя на двубоя в своя полза.

След успеха Атлетико се изкачи на пето място в класирането, докато съставът на Виляреал е четвърти.