Атлетико Мадрид не допусна изненада и спечели гостуването си на Елче. Двубоят от 13-ия кръг на Примера дивисион завърши с успех 2:0 за „дюшекчиите“, които по този начин взеха три точки в битката в челото.

Мачът в Елче стартира отлично за гостите, които откриха още в 16-ата минута. След добра отборна комбинация Арда Туран изведе Хосе Мария Хименес в наказателното поле, защитникът пое топката, след което с мощен удар реализира в горния ляв ъгъл.

До края на първата част играта бе съсредоточена в средата на терена и опасностите пред двете врати почти липсваха.

Още в началото на втората част обаче Атлетико удвои аванса си чрез обичайния заподозрян Марио Манджукич. Хърватинът се възползва от перфектен извеждащ пас на Габи, откусбна се от бранителите на Елче, влезе в наказателното поле и с отличен изстрел в долния десен ъгъл не остави никакви шансове на вратаря Титон.

Атлетико продължи да играе по-добре и малко след това Арда Туран пусна опасна топка в наказателното поле, но Титон внимаваше. Веднага след това към Виктор Родригес можеше да върне един гол, но изстрелът му мина встрани от дясната греда.

В заключителните 20 минути домакините пропуснаха още два шанса, но в крайна сметка не успяха да реализират и почетен гол.

Със спечелените три точки, макар и временно, Атлетико изпревари Барселона на второто място. Тимът на Диего Симеоне има 32 точки, с една зад лидера Реал и една пред Барселона, но двата гранда на испанския футбол са с мач по-малко. Елче пък остава на незавидната предпоследна позиция с актив от 10 точки.