Атлетико Мадрид взе втора победа като гост през този сезон в Примера дивисион, след бойко 4:2 срещу Реал Сосиедад. Успехът позволи на столичани да се изравнят със Севиля с по 20 точки в актива си, като само головата разлика държи андалусийци на по-предната шеста позиция.

Хосеба Йоренте откри резултата в полза на домакините в 12-та минута, и така Сосиедад имаше преднина чак до 70-та минута. Всички останали попадения паднаха само в рамките на 20 минути, и доведоха до пълен обрат в полза на Атлетико.

Диего Форлан изравни в 71-та минута, слез като Серхио Агуеро свърши повечето работа, и изведе уругвайския си съотборник на чиста позиция. Кун Агуеро се превърна в пълен герой за „дюшекчиите”, и след като помогна за изравняването, отбеляза и следващите два гола, извели Атлетико напред. В 80-та минута Уйфалуши центрира ниско към Агуеро, и аржентинецът даде преднина на гостите. Тук обаче Реал Сосиедад с право протестира бурно, тъй като нападателят на мадридчани бе в явна засада при подаването на Уйфалуши.

Все пак попадението бе зачетено, а само две минути по-късно към него се добави и още едно. Браво не успя да отрази добре удар на Форлан и Агуеро намери топката на точката на дузпата и я прати във вратата за 1:3 за Атлетико.

Попаденията обаче не бяха свършили, и в 86-та минута Реал успя да намали, след грешка на Шимао, която позволи на Чаби Прието да овладее топката, и да я прати към Диего Ривас, който от границата на пеналта направи 2:3. Домакините имаха своите шансове да стигнат и до равенство, но вместо това в добавеното време Атлетико стигна до четвърти гол, от дузпа за нарушение срещу Рейес. Шимао застана зад топката и от наказателния удар оформи крайното 2:4.