Атлетико Мадрид за втори път си поигра с аматьорите от Гихуело и пак ги победи повече от убедително. На своя "Висенте Калдерон" "дюшекчиите" разбиха опонента с 4:1 и с общ резултат 10:1 продължават на 1/8-финалите в турнира. 

Този мач нямаше интрига още при изтеглянето на жребия, но мадридчани се погрижиха да няма изненади и в първия мач, когато биха с 6:0. Затова на реванша единствената въпросителна беше с какъв погром ще си тръгнат от столицата аматьорите. 

И той можеше да е доста тежък, ако играчите на Диего Симеоне не бяха спрели да играят след почивката. Иначе преди нея водеха с 4:0, а съперникът им беше останал с човек по-малко...

Николас Гайтан откри резултата за Атлетико в 17-та минута, а Анхел Кореа удвои само пет по-късно. После авторът на второто попадение асистира на Хуанфран в 29-та да направи класиката. 

В 33-та Раул Руис беше изгонен от състава на Гихуело и всичко отдавна беше ясно. Но преди почивката Фернандо Торес наниза още едно попадение в 45-та минута след втора асистенция на Кореа и след този гол великодушно Атлети спря да играе. 

Дори в края тимът от столицата позволи на скромния си съперник да отбележи почетен гол чрез Антонио Пино в 80-та минута и с това се сложи точка на спора в този мач - 4:1 и общ резултат 10:1. 

За разлика от "дюшекчиите", доста по-тежка съдба имаше отборът на Малага, който стана първият представител на Примера дивисион, отпаднал на този етап на Купата на Краля. Андалусийците бяха изхвърлени от втородивизионния Кордоба. 

След загуба с 0:2 в първия мач, те допуснаха още една и на своя "Ла Росаледа" с 3:4, като в нито един момент не бяха близо до това да върнат интригата и Кордоба заслужено продължава напред в турнира. 

Ето и всички резултати за Купата на Краля във вторник (в скоби е общият резултат от срещите, а с удебелен шрифт са класиралите се напред тимове):

Атлетико Мадрид - Гихуело 4:1 (10:1)

Малага - Кордоба 3:4 (3:6)

Реал Сосиедад - Валядолид 1:1 (4:2)

Виляреал - Толедо 1:1 (4:1)

Лас Палмас - Уеска 2:1 (4:3)