Отборът на Атлетико Мадрид се наложи по класически начин над Елче с 3:0 в мача от 32-я кръг на Ла Лига. „Дюшекчиите“ имаха тотален превес през всичките 90 минути, а головете за успеха бяха дело на Раул Гарсия и Антоан Гризман, който се разписа на два пъти.

Първото полувреме премина в по-ниско темпо. Момчетата на Диего Симеоне явно бяха натрупали умора от срещата с Реал Мадрид /0:1/ за Шампионската лига през седмицата, като не успяха да намерят верния път към вратата на Елче през първите 45 минути.

Така всичко по-интересно се случи през втората част, когато зрителите на „Висенте Калдерон“ бяха сюрпризирани от цели три попадения.

Първо в 55-ата минута Хуан Фран стреля, топката се удари в напречната греда, а при добавката Гризман вкара за 1:0.

Малко след това, в 63-ата минута, отново след асистенция на Хуанфран, Раул Гарсия се разписа. Той отправи хубав диагонален удар, който бе насочен в долния ляв ъгъл на вратата на Елче и така топката се оплете в мрежата за 2:0.

Интригата в срещата бе решена окончателно в 77-ата минута, а Гризман отново бе в прегръдките на съотборниците си. При едно разбъркване в наказателното поле на гостите Гризман засече подаване на Нигес и така оформи крайния класически резултат.

В класирането Атлетико е трети с 69 точки, а Елче е 14-и с 34.