Атлетико Мадрид разгроми с 5:1 Рекреативо Уелва и се класира за следващия кръг в турнира за Купата на Испания, макар че загуби първата среща с 3:0.

Наставникът на „дюшекчиите” Кике Санчес Флорес нямаше друг избор, освен да пусне в игра всичките си налични звезди, и да се надява на чудо – точно това, което се случи.

Атлетико доминираше през цялата среща, но въпреки това трябваше да бъде нащрек постоянно, тъй като гостите изглеждаха много опасни на контраатака.

Логичното се случи в 21-та минута, когато Диего Форлан проби отдясно в пеналта, а центрираната от него топка намери Шимао, който без грешка откри резултата. Само три минути по-късно и Серхио Агуеро засече центриране на Форлан на близката греда, за да намали пасива на Атлетико от общия сбор само на едно попадение.

Рекреативо действаше все по-припряно, и на няколко пъти отбраната сгреши почти фатално, като можеше да подари гол на съперника. Пет минути преди края на първото полувреме се стигна и до очакваното от целия „Висенте Калдерон” равенство, след 3:0. Томаш Уйфалуши с глава засече топката право в мрежата след корнер, и върна интригата от самото начало.

Гостите от Уелва обаче все още се нуждаеха само от едно попадение да продължат, и Форнароли имаше шанс да го отбележи, но Де Геа боксира удара му, който летеше застрашително към вратата. Отново с положение за Форнароли стартира и второто полувреме, но стражът на Атлетико бе на мястото си.
Агуеро успя да прати за четвърти път топката в мрежата на Рекреативо, но попадението му бе отменено заради засада. Положенията следваха едно след друго, не само пред вратата на гостите, но често и пред Де Геа.

Малко след изминаването на час игра, Атлетико постигна целта си – четвърти гол – след акция на Шимао, който намери на точното място сред купа от играчи Агуеро. Кун без да мисли дълго стреля точно, с помощта и на тялото на Магнус Троест, който даде допълнително отклонение, за да намери топката вратата.

Дори и при 4:0, Рекреативо бе все още само на гол от класиране напред. Жеронимо Баралес пропиля златен шанс да го вкара, но очи в очи с Де Геа стреля покрай вратата. Кармона обаче поправи грешката му, след като направи за смях защитата на Атлетико, и след самостоятелен пробив направи 4:1. Изведнъж мадридчани бяха свалени от облаците, и положението стана още по-тежко, когато в 73-та минута Асунсао ги остави с човек по-малко, след като получи втори жълт картон.

Шимао се превърна в големия герой, шест минути преди края на мача, когато с брилянтно изпълнение на пряк свободен удар върна Атлетико в рая. Това бе и последното реално положение в срещата, но то бе достатъчно, за да прати „дюшекчиите” на четвъртфинал за Купата на Краля.