Атлетико Мадрид победи Удинезе с категоричното 4:0 в мач от група I на Лига Европа. В другия двубой от групата пък Селтик се наложи с 3:1 над Рен.

На „Висенте Калдерон” в Мадрид резултатът бе открит още в 7-а минута, когато Арда Туран подаде отляво на Адриан Лопес. Нападателят нахлу в наказателното поле и с точен удар под плонжа на Самир Ханданович вкара в близкия ъгъл за 1:0.

Отново Лопес бе в прегръдките на съотборниците си след още 5 минути. Фалкао направи страхотен пас към голаджията със задна ножица, а Лопес с глава вкара втория си гол в мача и така удвои преднината на мадричани.

В 37-а минута интригата в мача приключи с третия гол на Атлетико, в чиято основа отново бе Адриан Лопес. Той получи нов пас от Фалкао и излязъл в чудесна позиция не прояви егоизъм и подаде към Диего, който без проблеми вкара за 3:0.

Фалкао ознаменува добрата си игра с гол в 67-а минута след самостоятелна акция. Той пое топката отляво в полето на Атлетико, напредна с нея и с удар от ъгъла на наказателното поле не остави никакви шансове на Ханданович и реализира за 4:0.

В другия мач от групата Селтик победи Рен, въпреки че се оказа догонващ още във 2-а минута, когато Кадер Мангане даде аванс на французите. Два гола на Антъни Стоукс до края на първото полувреме и попадение на Гари Хупър през втората част обаче донесоха победата с 3:1 за шотландския гранд.

С успеха си Атлетико събра актив от 7 точки, колкото има и Удинезе. Селтик е на трето място с 5, а Рен е последен с 2.