Атлетико Мадрид не успя да спечели гостуването на  Виляреал (2:2) и да измести Реал Мадрид от второто място. "Дюшекчиите" изпуснаха трите точки в края, като играха 20 минути с 10 души. Николас Джаксън изведе "жълтата подводница" напред, но тимът от Мадрид направи пълен обрат, благодарение на попаденията на Анхел Кореа. И за двата гола подаде Антоан Гризман. Аксел Вицел от гостите бе изгонен с директен червен картон 20 минути преди края на срещата. В добавеното време играчът от дублиращия отбор на Виляреал - Хорхе Паскуал изравни и попречи на Атлетико да завърши на второ място в крайното класиране. Виляреал е пети и ще бъде участник в Лига Европа.
 
Осасуна победи Жирона с 2:1 и спечели последното място, даващо място в евротурнирите. Отборът завърши на седма позиция и ще играе в квалификациите на Лигата на конференциите, като спечели борбата с Атлетик Билбао. И двата гола за Осасуна вкара Анте Будимир в разстояние на две минути в началото на втората част. В края Жирона успя да върне едно попадение чрез бразилеца Рейниер.
 
В друг мач от деня Реал Сосиедад победи Севиля с 2:1 и ще играе в Лига Европа. Браис Мендес изведе баските напред в резултата, Мохамед Али Чо направи 2:0, а Ерик Ламела успя да върне едно попадение за андалусийците. Севиля завърши на 12-о място в класирането, но си гарантира място в Шампионската лига, след като спечели Лига Европа.