Атлетико Мадрид спечели логична домакинска победа с 4:2 срещу Кордоба в мач от десетия кръг на испанската Примера дивисион.

Атлетико откри резултата в 43-ата минута. След един корнер гостите от Кордоба не избиха добре топката и тя попадна у Гризман. Той шутира, а топката се отби от играча на Кордоба Лузо и влезе във вратата – 1:0 след този автогол.

Доминацията на шампионите продължи и след почивката, но противно на очакванията, Кордоба изравни. Това стан отново след корнер в 53-ата минута, когато Гилас надскочи Хуанфран на втора греда и с помощта на гредата изравни – 1:1.

Оттам-насетне Атлетико вече нямаше проблеми и резултатът набързо набъбна до 4:1. Антоан Гризман вкара в 58-ата минута с глава, възползвайки се от центриране на Хуанфран.

Манджукич също се разписа с глава в 62-ата минута след центриране на Коке за 3:1. Пак с глава се разписа и Раул Гарсия и отново след центриране на Коке в 80-ата минута.

В 87-ата минута алжирецът Гилас вкара и втория си гол в мача, с което фиксира крайния успех с 4:2 за Атлетико.

„Дюшекчиите“ поне временно изпревариха Барса в класирането и са втори с 23 точки, на една зад Реал. Кордоба е под чертата с 5 точки – на 18-ата позиция.