Атлетико Мадрид победи с категоричното 4:1 у дома Сантандер в последната среща от 13-я кръг на Примера Дивисион и по този начин се изкачи на 6-та позиция в подреждането на испанското първенство.

„Дюшекчиите” не оставиха никакъв шанс на своя противник да помисли за нещо повече от достойно поражение на „Висенте калдерон”, въпреки че гостите първи стигнаха до гол от дузпа, още в седмата минута на мача. Потърпевшият Чите сам изпълни 11-метровия наказателен удар, за да открие резултата.

Това обаче стимулира още повече Атлетико Мадрид, който изравни в 20-та минута чрез Шимао. Близо минута по-късно феновете на стадиона отново ликуваха, след като аржентинецът Серхио Агуеро реализира за 2:1 след асистенция на Форлан. В 32-та минута обаче гостите останаха с човек по-малко, което до голяма степен предреши изхода от двубоя

След почивката, домакините успяха да вкарат още два гола, за да довършат Сантандер окончателно, като попаденията бяха дело на Диего Форлан, който се разписа съответно в 78-та и 81-та минути на мача за крайното 4:1.

Така след успяха и трите спечелени точки Атлетико зае 6-та позиция с 21 точки, докато Сантандер е на 13-о място с 15. Лидер е Барселона, следван от Виляреал, Валенсия и Реал Мадрид.