Отборът на Атлетико Мадрид постигна победа с 2:1 при гостуването си на Атлетик Билбао от петия кръг на Ла Лига. По този начин момчетата на Диего Симеоне записаха втора поредна победа, докато тимът от „Сан Мамес“ е в серия две последователни поражения.

В класирането Атлетико е втори с 11 точки, а Билбао е седми със 7.

Първата по-сериозна опасност в мача дойде в 35-ата минута и бе сътворена от Атлетико Мадрид. Николас Гайтан стреля отблизо, след като намери добре топката. Кепа Арисабалага обаче отрази по превъзходен начин. Две минути след това и Антоан Гризман изпита рефлекса на стража на Билбао, а той и в тази ситуация не сбърка.

В 39-ата минута реферът видя непозволена игра на Фелипе Луиш в наказателното поле и отсъди дузпа в полза на баските. Ариц Адурис се нае с изпълнението. Той шутира към долния десен ъгъл, но Ян Облак демонстрира впечатляващ рефлекс и отрази.

След почивката „дюшекчиите“ излязоха напред в резултата. Коке показа страхотно виждане за играта и след като пусна далновиден пас към Анхел Кореа, за него остана само да открие за 1:0.

Атлетик Билбао - Атлетико Мадрид

източник: БГНЕС

Последваха минути на доминация от страна на Атлетико, а положения се разкриха пред Антоан Гризман. Именно френската перла асистира за второто попадение в полза на гостите. Нападателят подаде отдясно по атаката към Яник-Ферейра Караско, който покачи на 2:0.

В заключителните минути на срещата баските вдигнаха оборотите. В 86-ата минута Лекуе опита ефектен удар от движение от границата на пеналта, но Облак отрази. Малко по-късно попадение на домакините не бе зачетено заради маркирана засада и въпреки сериозните протести от страна на Иняки Уилямс.

Във втората минута на продължението баските все пак стигнаха до така желаното попадение. Раул Гарсия демонстрира страхотните си умения и с удар от воле от наказателното поле оформи крайното 1:2.

Същевременно в друг мач от кръга Леганес и Жирона не излъчиха победител. След равностойна битка двата състава направиха 0:0 и така си поделиха по точка. В таблицата Леганес е осми със 7 точки, а Жирона е 14-и с 5.