Атлетико Мадрид потрепери, но си взе своето в гостуването на третодивизионния Реус Депортиу за Купата на Краля. "Дюшекчиите" победиха с 2:1 навън и направиха реванша в средата на месеца на своя стадион просто протоколен. 

Но развитието на този мач не беше толкова безоблачно за столичани. Те трябваше да наваксат изоставане от един гол, след като в 31-та минута Фран Карбиа откри изненадващо резултата в полза на домакините, възползвайки се от грешка в защитата на противника. 

Радостта им обаче не трая особено дълго. В 36-та минута Лусиано Вието с глава възстанови равенството, след като засече по перфектен начин асистенция на Оливер Торес и така при 1:1 дойде и почивката. 

Всичко в този мач, а може би и в битката като цяло, беше решено в 63-та минута. Тогава Саул Нигес с глава след центриране от корнер и неособено добра намеса на вратаря на Реус Депортиу отбеляза в далечния ъгъл и направи 2:1. 

До края "дюшекчиите" имаха още няколко шанса да направят преднината си и още по-убедителна, но не се възползваха от тях, но въпреки това авансът им преди реванша в средата на месеца е повече от комфортен и само истинско чудо може да ги изхвърли от турнира.