Атлетико Мадрид излезе трети в класирането на Примера дивисион след рутинна победа с 2:0 над последния Кордоба. "Дюшекчиите" събраха актив от 62 точки и изместиха Валенсия от третото място. Валенсианците имат 60 точки и могат да си върнат мястото в призовата тройка при победа над Виляреал.

Атлетико изкова победата в Кордоба през първото полувреме. Френският нападател Антоан Грисман откри още в петата минута с 15-ия си гол за сезона, а завърналият се след контузия Саул Нигуес покачи на 2:0 в 39-а минута.

Атлетико Мадрид се възползва от празните пространства и в 5-та минута Антоан Грисман направи добър пробив, който завърши с удар от границата на наказателното поле на Кордоба и изпрати топката в левия ъгъл на вратата на Карлос.

Атлетико удвои своята преднина в 39-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Кордоба Хименес продължи топката с глава към оставения непокрит Саул, който отблизо вкара кълбото за втори път в мрежата на Карлос.

Кордоба можеше да върне интригата в мача в 77-та минута, но след удара на Бебе топката срещна напречната греда на вратата на Облак.

Последната възможност, която се откри пред домакините бе в 85-та минута, когато Хосе Креспо стреля опасно с глава, но Ян Облак успя да избие в корнер.

Атлетико Мадрид е трети с 62 точки, докато Кордоба е на последно място с 18 точки.