Атлетико Мадрид победи с 2:1 Алавес в мач от 32-а кръг на испанската Примера дивисион. Това бе трета поредна победа с един гол разлика за момчетата на Диего Симеоне след подновяването на шампионата.

Първото опасно положение в мача дойде едва в 39-ата минута, когато Хосе Мария Хименес си освободи място около точката за изпълнение на дузпа, но ударът му мина малко над вратата.

Логичното все пак се случи в 59-ата минута, когато Киърън Трипиър центрира от десния фланг в наказателното поле и Саул Нигес забоде топката във вратата на Пачеко.

5 минути след това обаче гостите имаха отличен шанс да изравнят. Оливър Бурк отправи изстрел с глава от 11 метра разстояние до голлинията, но опитът му мина встрани от дясната греда.

В 71-ата минута мадридчани получиха дузпа след непозволена игра в наказателното поле от Рубен Дуарте. Диего Коща се нагърби с изпълнението, но се справи по отличен начин, пращайки Пачеко в обратния ъгъл - 2:0.

В продължението на срещата Алавес също спечели наказателен удар, след като при изпълнение на свободен удар Коке легна на земята и блокира пътя на топката с ръка. Хоселу застана зад коженото кълбо и го прави неспасяемо в горния ляв ъгъл на Облак.

С тези 3 точки "дюшекчиите" събраха 58 точки и продължават да са на трето място, а Алавес остават 14-и с 35.