Бранителят Тоби Алдервейрелд призна, че неговият клуб Атлетико Мадрид има желанието да го върне обратно в редиците си. Белгиецът обаче не желае да се разделя със Саутхемптън и английската Висша лига, където прекара отминалия сезон под наем.

Бившият играч на Аякс се съгласи да премине при „светците“ заради ограничената си роля при шампионската титла на „дюшекчиите“ през 2014 година. Именно на „Сейнт Мерис“ кариерата на футболиста отново пое нагоре и той се превърна във важна част за Саутхемптън, който си спечели репутацията на един от най-добре отбраняващите се тимове в Премиършип.

Мениджърът на тима Роналд Куман не крие, че иска да задържи Алдервейрелд в редиците си, при това за постоянно, но Атлетико в момента натиска за връщането на своя футболист.

„Баща ми наскоро имаше разговори с Атлетико и те ме искат обратно. Аз обаче имам чувството, че попаднах в клуб, който ми харесва“, сподели белгиецът.

„Доказах качествата си във Висшата лига и не искам да прекарвам още един сезон, като седя на пейката“, добави Алдервейрелд.