Атлетико Мадрид не допусна грешна стъпка при гостуването си срещу Спортинг Хихон в 23-ия кръг на Ла Лига. Столичани разгромиха опонента си с 4:1, макар че до финалните десет минути на срещата резултатът бе равен. С хеттрик се отчете Кевин Гамейро, а другото бе дело на Яник Ферейра-Караско. Трябва да се отбележи обаче, че попадението на Караско, с което „дюшекчиите“ откриха падна при съмнителни обстоятелства.

Първото полувреме на „Ел Молинон“ със сигурност няма да влезе в историята като едно от най-качествените, играни някога в Испания. Единственият по-сериозен шанс в него се откри за Хихон в 38-ата минута, когато Ласина Траоре отправи хубав шут от десетина метра, който прелетя в аут покрай дясната греда.

За сметка на това само секунди след началото на втората част Атлетико откри. Фернандо Торес се пребори за висока топка пред дъгата и с глава свали към Караско. Белгиецът си поведе не много добре, а кълбото тръгна към изпадналия в засада Гризман. Французинът изчака до последния момент, когато изведнъж отказа да играе с топката, а това позволи на неговия съотборник да надбяга защитник на Хихон и да реализира, останал сам срещу вратаря – 1:0.

Хихон не се отчая и върна попадението само три минути по-късно. Бурхуи се стрелна по аутлинията в наказателното поле отляво и центрира чудесно към Серхио Алварес. Последният овладя встрани от точката на дузпата и с премерен диагонален шут се разписа за 1:1.

Атлетико иззе инициативата до края на срещата и започна да подлага съперника на методичен натиск. В 75-ата минута попадение на Антоан Гризман бе отменено заради засада, а пет по-късно французинът блесна с чудесна асистенция за Гамейро. Гризман много тънко изведе сънародника си сам срещу вратаря, а Гамейро финтира умело и вкара на празна врата – 2:1.

Не беше минала и минута, когато защитниците на Хихон допуснаха кошмарна грешка, която им струва твърде скъпо. Томас Партей пресече подаване между тях, а рикошетът в тялото му изпрати Гамейро очи в очи с вратаря по диагонал. Бившият ас на Севиля стреля силно и ниско, за да убие всякаква интрига.

Заключителният акорд дойде в 85-ата минута след нова асистенция на Гризман към Гамейро, който се погрижи тимът му да е спокоен за четвъртото си място в класирането. Атлетико има 45 точки в актива си, като изостава само на 1 от третия Севиля. Хихон е първи под чертата с едва 16 точки, на две зад 17-ия Леганес.