Атлетико Мадрид победи у дома Лацио с 1:0 в реванш от 1/16-финалите на Лига Европа и очаквано продължи напред, след като бе спечелил преди седмица и като гост в Рим с 3:1.

Дюшекчиите контролираха мача и стигнаха до успеха в 48-ата минута, когато Габи центрира от корнер, а бранителят Диего Годин надскочи отбраната на италианците и се разписа с глава.

Двубоят в Мадрид най-вероятно е последен начело на Лацио за треньора Еди Рея, който още преди срещата на Естадио Висенте Калдерон бе обявил, че ще напусне, след като влезе в конфликт с президента на римляните Клаудио Лотито.

Съперник на Атлетико Мадрид на 1/8-финалите бъде Бешикташ, който отстрани финалите в Лига Европа от миналия сезон Спортинг Брага с общ резултат 2:1.

Турците спечелиха първата среща в Португалия с 2:0, но доста потрепериха на реванша на своя стадион Иньоню и загубиха с 0:1 у дома.

Лима вкара за Брага в 25-ата минута и накара феновете в Истанбул да тръпнат повече от час техният тим да не получи втори гол. Бешикташ обаче не допусна ново попадение и се класира за следващата фаза.