Атлетик Билбао се присъедини към лидерите в Примера дивисион Барселона, Реал Мадрид и Валенсия, след като победи с 1:0 при гостуването си на Херес от втория кръг на първенството и има пълен актив от точки.

Мачът започна с натиск на домакините, които имаха няколко възможности да вкарат гол, но в 13-та минута Токеро стреля, а топката срещна ръцете на Абел в наказателното поле на Херес и съдията Айса Гамес свири дузпа за гостите от Билбао. Наказателният удар бе изпълнен от Хавиер Мартинес, но бразилският вратар Ренан демонстрира невероятен рефлекс и спаси.

Все пак баските поведоха в резултата в 31-та минута, когато след удар на Сусаета и в опита си да избие топката Давид Прието си отбеляза автогол.

До края на първата част Херес имаше инициативата в мача, но до гол така и не се стигна.

През второто полувреме в герой за Атлетик Билбао се превърна вратарят Горка Ираисос, който спаси няколко много сериозни удара по посока на своята врата и запази вратата си суха.

Домакините завършиха мача в намален състав, след като в 87-та минута Мендоса бе изгонен с директен червен картон.

След тази победа Атлетик Билбао вече има шест точки, докато новакът в Примера дивисион Херес остава на дъното заедно с Еспаньол, като двата отбора нямат записана точка и отбелязан гол в първите два мача от новия сезон.