Отборът на Атлетик Билбао победи с 4:1 Валядолид в мач от 27-ия кръг на Ла Лига. През първата част гостите водеха с два гола, а през вторите 45 минути Валядолид върна едно попадение, но две бързи попадения на Инаки Уилямс и Иниго Кордоба решиха всичко в срещата. 

Резултатът бе открит още в 4-тата минута, когато Унай Лопес отбеляза от пряк свободен удар и изпрати топката в горния десен ъгъл на вратата. 

20 минути по-късно Раул Гарсия достигна до бривлянтно центриране и с глава реализира в долния ляв ъгъл. 

Валядолид опита да противодейства едва през втората част. В 76-ата минута Сандро Рамисрес получи подаване и с мощен удар от границата на наказателното поле намери вратата на Атлетико и върна едно попадение. 

В заключителните минути на двубоя обаче гостите се мобилизираха и отбелязаха две бързи попадения. В 87-ата минута Иняки Уилямс реализира за 3:1, а в добавеното време Иниго Кордоба офомри крайния резултат. 

Въпреки трите точки, Атлетико Билбао остава на 10-ата позиция с 37 точки, а Валядолид е 15-и с 29 точки.


В друг сблъсък от неделната програма на Ла Лига Леванте и Гранада не се победиха и завършиха 1:1 в своя сблъсък. Домакините поведоха през първата част с гол на Марти Рохер, а през втората Дарвин Мачис възстанови равенството, което до края остана непроменено.