Атлетик Билбао трябваше да премине през драмата на дузпите, за да се класира на 1/8-финалите в турнира за Купата на Краля. Баските надделяха с 6:5 след изпълнения от бялта точка над Елче. Преди това на стадион „Мануел Мартинес Валеро“ Атлетик поведе рано чрез Иняки Уилямс, но домакините изравниха в края на първото полувреме. Този резултат се запази до самия край и в продълженията на мача, за да се реши всичко след изпълнения на дузпи.

Баските стартираха перфектно мача и успяха да поведат рано. В 5-ата минута Иняки Уилямс се възползва от асистенция на Иниго Мартинес, след което се разписа и даде аванс на гостите.

Постепенно играта се позиравни и головите положения пред двете врати липсваха.

Елче все пак се добра до равенството в края на първото полувреме. Фернандес подаде към Фидел, който реализира в мрежата на Яго Ерерин.

През втората част Атлетик Билбао бе тимът, който диктуваше събитията на терена, но не можеше да материализира действията си. Резултатът остана непроменен и се стигна до две продължения по 15 минути.

В тях двата тима отново не успяха да си отбележат попадения и всичко щеше да се реши след изпълнение на дузпи.

В тях опитният Раул Гарсия пропусна първата за баските. Манолин даде аванс за Елче, но Икер Муняин изравни. Фолк беше точен при втората дузпа за домакинтие. Лопес сгреши отново от бялата точка за Атлетик, а след нов успешен опит за Елче резултатът стана 3:1 в полза на домакините. Но след това последователни пропуски за Елче направиха Касми и Санчес, а Иняки Уилямс и Виялибре бяха точни за гостите. След това отново се получи равенство след точни изпълнения на Калво и Берчиче. Последва успешен удар на Весга, а Текио пропусна решаващата дузпа за Елче и Атлетик се промъкна на 1/8-финалите.